Rhodos vær

Vær og klima på Rhodos

Været på Rhodos er blant det beste i det greske øyhavet. Det behagelige middelhavsklimaet gir lange, varme og tørre somre, og mer enn 300 solskinnsdager per år.

Selv om temperaturen lett kommer over 30 grader om sommeren, sikrer en behagelig havbris vanligvis at det ikke blir for varmt. Det er Meltemi-vinden som treffer vestkysten av Rhodos, og avtar litt før den når østkysten. Derfor er det vanligvis mer vind på vestkysten, og det gjør særlig den nordvestlige delen av Rhodos svært populær blant surfere.

Sett med nordeuropeiske øyne er vinteren på Rhodos også veldig mild. Temperaturen synker sjelden under 10 grader, og den gjennomsnittlige dagtemperaturen er 15 grader i januar. Selv om det høres fristende ut, arrangerer de aller fleste reisebyråene ikke turer til Rhodos i vintermånedene.

Regn forekommer stort sette ikke i sommerperioden fra juni til september, og hvis det endelig regner, er det svært kortvarige byger. På den annen side regner det ofte i vintermånedene.

Badevannet holder behagelige temperaturer fra slutten av mai til og med oktober med en gjennomsnittlig badetemperatur på fortsatt behagelige 23 grader.

Vårværet (mars, april og mai)
Våren begynner i mars, men det er ikke før i april at den virkelig får tak. Da passerer de gjennomsnittlige dagtemperaturene 20 grader, og det regner sjeldnere. I mai måned stiger temperaturen ytterligere og gir mulighet for de første dagene på stranden. Vær imidlertid oppmerksom på at temperaturen i vannet bare er like under 20 grader i mai.

Sommerværet (juni, juli og august)
I sommerperioden er det nesten en garanti for godt vær på Rhodos. Solen skinner ufortrødent i 13-14 timer hver dag, og den daglige gjennomsnittstemperaturen er rundt 30 grader. Heldigvis er nettene litt kjøligere, men bare sjelden under 20 grader. Sannsynligheten for regn er svært liten, mens badevannet er på meget behagelige 23-25 grader.

Høstværet (september, oktober og november)
Med mange soltimer og høye temperaturer kan september best beskrives som en sommermåned. Oktober er mer variabel, men til tross for litt lavere temperaturer og flere regnbyger, er været for det meste bra. Badevannet holder fortsatt 23 grader i oktober.

I skolenes høstferie er det gode sjanser for varmt og solfylt vær med mulighet for å komme seg på stranden, men det er selvfølgelig ingen garanti. I november setter høstværet inn, og det er også da de fleste charterselskaper stopper sine flyvninger til Rhodos.

Vinterværet (desember, januar og februar)
Vintrene på Rhodos er svært milde, og den daglige gjennomsnittstemperaturen er på 15-17 grader, mens kveldene og nettene er noe kjøligere. I vintermånedene faller over 60% av øyas årlige nedbør, men solen skinner likevel 5-6 timer om dagen i gjennomsnitt. Vintrene på Rhodos kan dermed best sammenlignes med våren i Norge.