Kolymbia

Kolymbia

Kolymbia ligger vakkert til i Afandoubukten, ca. fire kilometer sør for Afandou på østkysten av Rhodos. Stort sett midt mellom Rhodos by og Lindos.

Kolymbia er mest kjent for sin flere kilometer lange eukalyptus allé fra hovedveien og helt ned til kysten. Langs alléen ligger det masser av taverner, kaféer, barer og butikker. Vil du ha en pause fra den travle byen, er du like i nærheten av fjellene og avslappende olivenlunder. Hvis reisen ikke bare skal gå til stranden, kan man se nærmere på dette vakre landskapet på en leiet sykkel.

Kolymbia Rhodos

Kolymbia butikker

Det ligger mange store hoteller av høy kvalitet i Kolymbia, og mange av dem er relativt nye. Det 4-stjerners Kolymbia Bay Art Hotel er kun for voksne, og ligger nær stranden, og i gangavstand fra sentrum av Kolymbia. Hotellet har et bassengområde med ekstra brede loungesofaer.

Kolymbia strand

Strender i Kolymbia
I området rundt Kolymbia ligger det tre utmerkede strender. Hovedstranden er dekket av en blanding av sand og grus. Det er kaféer/restauranter ved stranden, og man kan leie solsenger og parasoller. Det tilbys mange vannsportsaktiviteter, f.eks. vannski, vannscooter, pedalbåt og kano.

De to andre strendene i Kolymbia er mindre, men allikevel er det vanligvis bedre plass på dem. Stranden på det nederste bildet ligger like ved sentrum og har en strandkafé. Der er flere populære strender i området, ikke minst Agathi og Tsambika. Sidstnevnte kan nås fra Kolymbia via en kort båttur. Det bør man prøve.

Kolymbia steinstrand

Kolymbia strand

Restauranter og natteliv
Det er mange spisesteder i Kolymbia, spesielt langs eukalyptus-alléen. Feriebyen byr bl.a. på flere fiskerestauranter og etter middagen kan man tilbringe kvelden på en av de flotte utendørs kaféene. Med både barer og diskotek er nattelivet livlig uten å være vilt.

Kolymbia

Aktiviteter og severdigheder
Kolymbia ligger midt mellom Rhodos by og Lindos, og begge stedene er anbefalelsesverdige.

Vil man gjerne prøve en annerledes strandopplevelse, går det båt til Tsambika strand fra Kolymbia.

Kolymbia kart