Pefkos

Pefkos

Pefkos (Pefki) er en hyggelig ferieby på østkysten av Rhodos, ca. 4-5 kilometer sørvest for Lindos. Pefkos ble tidligere kalt en liten ferieby, men har litt etter litt vokst seg større.

Byen har fortsatt sin greske sjarme og derfor har byens små hoteller og ferieleiligheter mange tilbakevendende gjester. De senere årene har noen store hoteller kommet til, for eksempel Island Blue Hotel som har to svømmebassenger, barnebasseng, barneklubb m.m.

Bylivet utspiller seg dels på den deilige stranden og dels 500 meter inne i landet hvor de fleste butikker m.m. ligger. Det gjelder også byens mini-supermarkeder og apoteket.

Pefkos Rhodos

Stranden i Pefkos
Pefkos har flere sjarmerende strender, blant annet hovedstranden som ligger foran byen. Stranden er nesten 500 meter lang og hovedsaklig dekket av sand. Vannet er grunt og vanligvis meget rolig, så alt i alt en barnevennlig strand. Bak stranden er det et godt utvalg av spisesteder.

Det ligger flere små hyggelige strender i byens vestlige utkant. Her er det enda mer fredelig, særlig på strendene som ikke har så mange fasiliteter.

Pefkos strand

Restauranter og natteliv
Pefkos har et rikt utvalg av restauranter og kaféer, mer enn nok for et to ukers ferieopphold. Den kanskje beste restauranten er Terpsis, som serverer gresk mat og middelhavsmat. Restauranten har et flott utendørs område. Nede ved stranden er det også flere muligheter for en god lunch. Skal det være relativt billig, men mye for pengene, bør Lee Beach Café prøves.

Nattelivet begrenser seg til noen lange sommerkvelder med fargerike drinker, enten nede ved stranden eller oppe i byen. Diskoteker og nattklubber finner man ikke i Pefkos.

Pefkos restaurant

Aktiviteter og severdigheter
Den mest opplagte utfluktsmuligheten er naturligvis Lindos, som ligger bare noen kilometer fra Pefkos. Her kan man besøke den maleriske historiske bydelen, samt restene af Akropolis som delvis er mer enn 2.000 år gamle.

De som vil kombinere en naturopplevelse med en badetur kan enten kjøre mot Prasonisi på sørspissen av øya eller et stykke nordover til Rhodos’ flotteste strand, Tsambika.

Kart over Pefkos
På kartet sees hovedstranden nederst på bildet, mens de mindre strendene ligger mot nordvest. Lindos ligger noen kilometer mot nordøst.