Sommerfugldalen

Sommerfugldalen

Sommerfugldalen er en flott naturopplevelse for hele familien og en god adspredelse fra strandlivet. Navnet kommer fra de mange tusen sommerfuglene som hvert år søker til den frodige dalen for å parre seg. De tiltrekkes etter sigende av den fuktige luften og den søte saften som stedets ambratrær avgir.

Det er likevel især én helt spesiell art som opholder seg i Sommerfugldalen fra juni til september. Dens latinske navn er Euplagia quadripunctaria, en del av sommerfuglfamilien bjørnespinnere. Den forholdsvis sjeldne nattsommerfuglen kjennes ved sine mørke vinger med hvite striper. Når den folder vingene ut kommer et flott rødt område med sorte prikker til syne.

Sommerfugldalen Rhodos

På turen rundt om i den vakre dalen kan det være vanskelig å få øye på sommerfuglene som oftest sitter helt stille på trestammene. For flere år siden var det mange som skremte sommerfuglene så de begynte å fly, men det er nå strengt forbudt. Sommerfuglene bruker nemlig alt for mye av sin sparsomme energi på å fly, og det spekuleres i at mye støy har bidratt til den synkende bestanden.

Det er likevel fortsatt mange sommerfugler i Sommerfugldalen, og uansett antall er det en flott tur rundt på de smale stiene med trebroer, vannløp og små fosser. Dalens ynde og stillhet kan særlig nytes tidlig på dagen før de mange turistbussene kommer. Den anbefalte ruten tar ca. en time.

Sommerfugldalen Rhodos

Turen kan eventuelt avsluttes med et besøk på det lille museet hvor man kan lære mer om sommerfuglene og det unike økosystemet i Sommerfugldalen.

Praktisk informasjon
Sommerfugldalen omtales ofte med sitt engelske navn Valley of Butterflies eller sitt greske navn Petaloudes. Fra Rhodos by er det 30 km i bil, mens det er 20 km fra feriebyen Faliraki. Fra sistnevnte går det daglig turistbusser i sommermånedene.

Er dere usikre på, hvor det er best å bo på Rhodos? Sjekk ut vår guide for barnefamilier, par og de som ønsker en aktiv ferie.

Kart over Sommerfugldalen
Sommerfugldalen sees nederst i høyre hjørne på kartet, ca. 5 km sørøst for landsbyen Theologos.