Kalithea

Kalithea

Kalithea ligger på østkysten af Rhodos, midt mellom Rhodos by og den livlige feriebyen Faliraki.

Kalithea er mest av alt en samling av moderne resorthoteller, men det er også litt by. Hotellene er omgitt av vakre fjell, kalksteinsklipper og koselige bukter. Et av de beste hotellene (vår favoritt i Kalithea) er 4-stjerners Eden Roc Resort, som ligger rett ved stranden.

Kalithea by

Omgivelsene er så vakre og unike, at de er svært populære blant motefotografer. Området rundt Kalithea har også blitt brukt i flere filmer, inkludert klassikeren ‘Kanonene på Navarone’. Noen få kilometer inn i landet ligger den sjarmerende lille byen Koskinou, som har noen få restauranter, kafeer og småbutikker. Koskinou har også en kirke med et interessant kirketårn.

Kalithea Rhodos

Stranden i Kalithea
Stranden i Kalithea ligger i fantastiske omgivelser. Den er dekket av grovkornet sand og små steiner. Det er mulighet for å leie solsenger og parasoller.

Vannet er krystallklart, og derfor er bukten veldig populær blant snorklere og dykkere. De har blant annet muligheten til å undersøke de mange små hulene i klippene. Det tilbys mange typer vannsportsaktiviteter ved stranden.

Kalithea strand

Restauranter og natteliv
Utover hotellenes restauranter, er det enkelte andre restauranter. Et langt større utvalg findes i Rhodos by og Faliraki, og begge ligger en kort taxitur unna.

Nattelivet i Kalithea er avslappet, men det finnes noen barer. I Rhodos by, og spesielt i Faliraki, er det et pulserende natteliv.

Kalithea restaurant

Aktiviteter og severdigheter
Rhodos by byr på gode shoppingmuligheter og mange severdigheter, ikke minst gamlebyen. Det er lett å komme dit med bus eller taxi.

Det store badelandet i Faliraki er bare en liten taxitur unna, det samme gjelder den lille lekeplassen Luna Park, også i Faliraki.

Kalithea kart
Kalithea er et langstrakt område langs kysten. Den mest sentrale delen er ved bukta/stranden nederst på kartet.