• Rhodos By

  • Rhodos By

  • Elly beach

  • Elly beach restaurant

  • Casino Rhodos

  • Shopping

  • Rhodos By

  • Rhodos By

  • Windy beach

Rhodos by

Rhodos by er hovedstaden på Rhodos. Med sine 60.000 innbyggere huser byen nesten halvparten av øyas 130.000 indbyggere. Avstanden til den internasjonale flyplassen er 15 km.

Byen har gjennomgått en modernisering de siste årene, og fremstår som en av de mest allsidige byene i Middelhavsområdet. Den nye bydelen har mange shoppingmuligheter, gode restauranter, flotte strender og et pulserende natteliv.

Stormesterens palass

Stormesterens palass

Den gamle bydelen er den største bebodde byen fra middelalderen og er opptatt på Unescos liste over verdens kulturarv. En utrolig interessant og velholdt middelalderby som er bygget opp rundt Stormesterens palass og Riddergaten (Ippoton).

Som ferieby har Rhodos by et godt utvalg av hoteller. Det beste familiehotellet i Rhodos by er Mitsis Grand Beach Hotel. Hotellet har et innbydende bassengområde med barnebasseng, mulighet for all inclusive – og så ligger det like ved både stranden og sentrum.

Elli beach

Strender i Rhodos by
Den nordlige delen av Rhodos by har flotte strender på begge sider. Alle strendene er dekket av grus, og flere steder er det småstein i vannkanten.

Den mest besøkte stranden er Elli Beach på østsiden av byen. En ordentlig bystrand med restauranter, trendy loungebarer og vannsportsaktiviteter. Ute i vannet ligger et stupetårn som er meget populært blant de unge. Vannet er ikke særlig grunt, men det er den mest barnevennlige av strendene ved Rhodos by.

På byens vestlige side ligger Windy Beach. Som navnet antyder er det ofte en del vind der som kan føre til bølger og understrømmer. Til gjengjeld er det bedre plass her, og det er mange restauranter og kaféer like ved stranden. Den sørlige delen av stranden (parallelt med veien Akti Kanari) er spesielt flott.

Akti Kanari strand

Akti Kanari strand

Restauranter og natteliv
Rhodos by tilbyr et vell av restauranter og kaféer i alle stilretninger og prisklasser. To av de beste restaurantene med gresk-inspirert mat er Tamam og Kerasma, som begge får utrolig gode anmeldelser fra gjestene. En av de beste med en internasjonal meny er Wonder.

Nattelivet er blant noe av det beste de greske øyene har å by på. Særlig i den nye bydelen er det mange barer, diskoteker og nattklubber. Mange av dem ligger i området rundt bargaten Orfanidou Street, også det populære diskoteket Colorado Club. Den største og mest kjente natklubben er Paradiso Beach Club i utkanten av Rhodos by. Det er en utendørs nattklubb med plass til 4.500 gjester!

Gamle bydelen

Aktiviteter og severdigheder
Den største severdigheten i Rhodos by er uten tvil den gamle bydelen. Bak den 4 km lange bymuren ligger en av Europas best bevarte middelalderbyer. Byen er som en labyrint av smale gater og smug med flotte bygninger, maleriske plasser, tavernaer og små butikker. Hovedattraksjonen er Stormesterens palass fra 1300-tallet, som er åpent for publikum.

Rhodos By shoppingate

Shopping er best i den nye bydelen omkring Cypernplassen (Platia Kyprou), for eksempel i gatene Ethnarchou Makario og Gallias. Her ligger mange av de store internasjonale kleskjedene, samt butikker hvor det er mulig å kjøpe kjente designermerker. I den gamle bydelen er Sokrates den største shoppinggaten, og her er det en blanding av alminnelige butikker og souvenirbutikker.

Rhodos by kart