• Tsambika

  • Tsambika

Tsambika

På østkysten, omtrent midt mellom Rhodos by og Lindos, ligger en av de flotteste strendene på Rhodos. Navnet er Tsambika, og sammen med Prasonisi er den blant de mest kjente strendene på Rhodos.

De fleste ankommer stranden i bil. Flere bussruter passerer Tsambika og stopper ved hovedveien. Herfra er det en gåtur på litt over en kilometer. Fra bussterminalen i Rhodos by (ved Mandriki-havnen) går det daglig en buss til Tsambika, og den kjører helt ned til stranden.

Tsambika strand

Uansett hvordan du tar deg frem til Tsambika er det bryderiet verdt. Den store stranden ligger i de mest fantastiske omgivelser med utsikt til fjell, skoger og flott turkis vann. Den gyldne sanden er finkornet og vannet er langgrunt. Perfekt for barn.

Der er mange fasiliteter på stranden, blant annet flere seksjoner med solsenger og parasoller, omkledningsmuligheter, dusjer og toaletter. Langs stranden er det også 4-5 spisesteder og til og med et minimarked med alt til strandturen. Er det behov for litt action tilbys forskjellige former for vannsport på stranden.

Tsambika restaurant

Tsambika er ikke bare kjent for sin vidunderlige strand. Nei, på toppen av klippene ligger det lille Tsambika-klosteret som er tilegnet Jomfru Maria. Legenden sier at barnløse kvinner som ønsker å bli gravide skal gå barføtt til klosteret og be til Jomfru Maria. Blir ønsket oppfylt skal guttebarn døpes Tsambikos og pikebarn Tsampika, navn som stort sett bare brukes på Rhodos.

Fra hovedveien går det en smal vei opp til klosteret. Veien stopper et stykke før klosteret, og de siste 300 trappetrinnene oppover fjellet må gås til fots. Utsikten fra klosteret utover stranden er helt fantastisk og er verdt hvert eneste av de 300 trinnene, men husk å ta med rikelig med vann.

Tsambika kloster

Nede ved hovedveien ligger en større og nyere kirke som ofte forveksles med Tsambika-klosteret. Det er en flott hvit kirke som er meget populær til bryllup.

Er dere usikre på, hvor det er best å bo på Rhodos? Sjekk ut vår guide for barnefamilier, par og de som ønsker en aktiv ferie.

Kart over Tsambika
Stranden i Tsambika er omtrent en kilometer lang og svært bred. Det lille klosteret oppe i fjellene sees øverst på kartet. Den nyere kirken ligger ved veien på kartets venstre side.