Theologos Rhodos

Theologos

Theologos ligger på nordøstkysten av Rhodos, ca. 20 km vest for hovedstaden Rhodos by.

Byen består av en liten ferieby helt ute ved kysten, og den opprinnelige landsbyen en kilometer inne i landet. Landsbyen har små hyggelige smug, og kirken Agios Spiridonas er også verdt et besøk.

Theologos

Feriebyen ved kysten er liten og stille. Det er noen få hoteller her, og blant de største er Framissima Doreta Beach og Alex Beach. Det ligger også et par supermarkeder her, samt enkelte turistbutikker og restauranter.

Stranden i Theologos
Theologos har en flott og lang strand som er dekket av sand og småsteiner. I vannkanten er det kun steiner.

Theologos strand

Vannet har flotte lyseblå og turkise nyanser. Den nesten konstante vinden gir ofte bølger, men gjør samtidig Theologos til et paradis for kitesurfere og windsurfere. Har man ikke utstyr med, kan det leies på stranden.

Flere steder på stranden har også utleie av solsenger og parasoller, og det er også dusjer og noen få toaletter.

Theologos restaurant

Restauranter og natteliv
Utover hotellenes restauranter er det noen få restauranter ved den gjennomgående veien. Med unntak av hotellenes egen kveldsunderholdning er nattelivet helt stille i Theologos.

Theologos kitesurfing

Aktiviteter og severdigheder
Den rå og forholdsvis uberørte naturen rundt Theologos er en severdighet i seg selv, og det er ellers opplagt med en god gåtur til den gamle delen av Theologos.

Det går buss inn til Rhodos by hvis lysten på en shoppingtur skulle melde seg. Rhodos by har også en meget interessant gammel bydel.

Theologos kart