Rhodos kart

Rhodos er en populær gresk ferieøy, og den neststørste greske øya i Middelhavet. Med en lengde på 80 km og en bredde på opp til 38 km er øyas samlede areal 1.400 km2. Kun Kreta er større.

Hvis dere er i tvil om hvor dere skal bo på Rhodos, så se guiden vår for barnefamilier, par og de som ønsker en aktiv ferie.

Rhodos kart

Avstanden til det Greske fastlandet er 363 km, mens Tyrkia kun ligger 18 km mot Nord. Ved første øyekast på et kart ser det derfor ut som om Rhodos er en tyrkisk øy, og øya har også innenfor de siste par hundre årene vært underlagt både Tyrkia og Italia.

Øyas hovedstad heter også Rhodos, og den sees tydelig i den nordligste delen av kartet. De mest populære feriebyene ligger også på nordkysten (som Ixia og Ialyssos) og langs hele østkysten (som Faliraki og Kolymbia). Øyas eneste lufthavn er markert på kartet litt vest for feriebyen Kremasti på nordkysten.

Attavyros - Ida

Attavyros

Landskapet på Rhodos er fjellrikt. Det høyeste punktet er fjellet Attavyros (Ataviros) ved 1.216 meters høyde. Herfra er det på dager med god sikt også mulig å se helt over til Kretas høyeste fjell, Psiloritis. Store deler av Rhodos er dekket av skog, spesielt calabrisk pinjetre (Pinus brutia) og italiensk sypresse (Cupressus sempervirens). Det dyrkes også en god del avlinger på Rhodos, spesielt sitrusfrukter, vindruer og oliven.

Tsambika

Rhodos byr også på imponerende naturstrender. De to flotteste er Tsambika på østkysten og Prasonisi helt nede på sørspissen. Når det er høyvann er Prasonisi en liten øy, mens den forvandles til en halvøy ved lavvann. Begge strendene er markert på vårt kart.

Stormesterens palass

Stormesterens palass

Historisk interesserte blir i høy grad tilrettelagt for på Rhodos. Den gamle bydelen i Rhodos by er nemlig et av Europas best bevarte middelalderbyer. Høydepunktet er Stormesterens palass fra 1300-tallet, Riddernes gate og det arkeologiske museum. En annen historisk severdighet er restene av Akropolis, som ligger høyt over den antikke byen Lindos, som også i seg selv er interessant å besøke. På kartet ovenfor sees Lindos ca. midt på østkysten.