St. Pauls bukt
St. Pauls bukt

Rhodos topp 10 beste strender

Rhodos har mange vidunderlige strender, og flere av dem har en spennende historie. Mangfoldigheten er stor og byr blant annet på små, hyggelige badebukter, livlige bystrender og helt unike naturstrender. På denne Topp 10-listen har det blitt plass til strender for enhver smak.

Tsambika

Nr. 1: Tsambika
Den beste stranden på Rhodos er Tsambika, som er en imponerende sandstrand på østkysten av øya. Stranden ligger ubeskrivelig flott og uforstyrret til mellom fjellene, og det er ingen feriebyer i nærheten. Tsambika har alle nødvendige fasiliteter, blant annet strandrestauranter, og er meget familievennlig. Bestemt en utflukt verdt!

Prasonisi natur

Nr. 2: Prasonisi
Prasonisi på sørspissen av Rhodos er en enestående naturperle. Ved høyvann er Prasonisi en liten øy, mens en stor sandbanke forvandler den til en halvøy ved lavvann. Det er to store strender her, og den mest forblåste er vind- og kitesurfernes beste tumleplass på Rhodos. Den andre stranden er tilnærmet perfekt for solbadere og barnefamilier. De som leier bil bør besøke denne naturperlen.

Faliraki vannsport

Nr. 3: Faliraki
Faliraki er den største feriebyen på Rhodos. Det skyldes ikke minst den flere kilometer lange sandstranden, som strekker seg langs feriebyen. Stranden har alle fasiliteter, blant annet et stort tilbud av vannsportsaktiviteter, og bak stranden ligger all verdens barer, kaféer og restauranter. Stranden er meget familievennlig med grunt og vanligvis stille vann.

St. Pauls bukt

Nr. 4: St. Pauls bukt
St. Pauls bukt er en nesten lukket bukt med utsikt til Akropolis ved Lindos. Bukten har to strender som ligger i flotte omgivelser. Den største stranden ligger i buktens sørlige ende, og er en av de få menneskeskapte strendene på Rhodos. En flott strand i rolige omgivelser og med meget barnevennlig vann.

Glystra strand

Nr. 5: Glystra
Glystra er en flott naturstrand på østkysten nord for feriebyen Kiotari. En flott sandstrand med krystallklart badevann som også er grunt, til glede for barna. Stranden har alle nødvendige fasiliteter inkl. en liten, familiedrevet strandkafé.

Pefkos

Nr. 6: Pefkos
Pefkos er en liten, oversett ferieby sør for Lindos. Like foran byen ligger en flott og lang sandstrand med utsikt til de omkringliggende fjellene. Stranden har alle nødvendige fasiliteter, men er behagelig rolig og meget familievennlig.

Lindos

Nr. 7: Lindos
Lindos er en flott by, men det er stranden også! Fra strandens gyldne sand er det en enestående utsikt til den historiske byen og Akropolis ovenfor. Stort bedre utsikt finnes ikke. Med sitt grunne og rolige vann er stranden også særdeles familievennlig.

Anthony Quinn

Nr. 8: Anthony Quinn
Stranden Anthony Quinn er navngitt etter den populære skuespilleren ved samme navn. Etter filmingen av «Kanonene på Navarone» på Rhodos kjøpte skuespilleren nemlig stranden, men kjøpet ble seinere annullert. Stranden ligger utrolig hyggelig til i en vakker klippebukt, perfekt for en romantisk strandtur.

Ladiko

Nr. 9: Ladiko
Ladiko ligger i nabobukten til Anthony Quinn-stranden, og er nesten like betagende. De mange klippene i vannet gjør bukten til et opplagt valg for en snorkletur, men mindre opplagt for barnefamilier.

Elli beach

Nr. 10: Elli
Elli ligger like ved hovedstaden Rhodos by, og er den mest populære bystranden på øya. Særlig i den sørlige enden ved Mandraki-havnen er det mange restauranter og strandbarer, som er spesielt tiltrekkende for de unge strandgjestene. En deilig og levende bystrand som dog er roligere i den nordlige enden.