Faliraki

Faliraki

Faliraki er en av de mest populære feriebyene på Rhodos. Byen ligger på østkysten, ca. 14 km sør for Rhodos by og kun 10 km. fra flyplassen.

Feriebyen er mest kjent for sin vakre lange sandstrand og sitt heftige natteliv. Det går ikke like vilt for seg som det har gjort tidligere, men byen er fortsatt party by nummer en på Rhodos. Man merker ikke så mye til det dette, og definitivt ikke i nærheten av de store familiehotellene.

Det beste familiehotellet i Faliraki er Amada Colossos. Et stort og moderne hotell som tilbyr den beste beliggenheten ved stranden og eget badeland med mange vannsklier.

Faliraki by

Strendene i Faliraki
Faliraki byr på en av de vakreste strendene på Rhodos. Den omtrent fem kilometer lange sandstranden har utrolig finkornet sand og ligger godt beskyttet mot vinden vestfra.

Faliraki strand

Langs stranden er det et godt utvalg av restauranter, strandbarer, solsenger og ikke minst masse vannsportaktiviteter. Her kan du stå på vannski, leie vannscooter, få deg en fantastisk tur på bananbåten og mye mer. I den sørlige enden av stranden er det en offisiell nudiststrand, og der ligger det også en taverna.

Faliraki vannsport

Restauranter og natteliv
Det er et enormt utvalg av restauranter, kaféer og taverner i Faliraki. De fleste ligger i sentrum av byen og serverer internasjonal mat. I utkanten av byen ligger restauranten The Monastery, og den er kjent for god tradisjonell gresk mat.

Faliraki bar

Når natten faller på, kommer Faliraki skikkelig i gang. Nattelivet er sentrert rundt to gater, en med barer på rekke og rad, og en med masse diskoteker. De mest populære barene er blant annet Ziggys, Jamaica Bar og Chaplin’s Bar. Her er det ofte happy hour, altså to drikker til prisen av en. Det kanskje mest populære dansestedet er Q-Club, som spiller forskjellig musikk på hver av sine tre etasjer. Stedet BED er kjent for å ha internasjonalt kjente DJs på programmet innimellom.

Aktiviteter og severdigheter
Det er mange aktiviteter å begi seg ut på i Faliraki, hvis strandlivet begynner å bli kjedelig. Et av de største badelandene i Europa, Faliraki Water Park, ligger nemlig i byen. Her kan hele familien more seg i flere timer, kanskje til og med flere dager.

Mat racers

For de litt større er det en gokart-bane, mens alle kan hygge seg i bowlinghallen, og for barna er det også flere lekeplasser samt den lille fornøyelsesparken, Luna Park. Så Faliraki er definitivt et godt valg for barnefamilier.

I byen Kalithea, som ligger litt nord for Faliraki, ligger det en dykkerskole.

Faliraki kart
Omtrent midt på bildet er Faliraki sentrum, mens de store og nyere hotellene ligger i den øvre delen av bildet og enda lenger mot nord.