Ixia restaurant

Ixia

Feriebyen Ixia ligger ved Ialyssoskysten på nordvestkysten av Rhodos, kun ca 6 km fra Rhodos by og like ved siden av den store feriebyen Ialyssos.

Ixia er en overkommelig ferieby, som har alt man trenger på familieferien og er litt roligere enn nabobyene.

Familiehotellet Avra Beach er et fint all inclusive-hotell med en herlig beliggenhet ved stranda i Ixia. Hotellet har et fint bassengområde med separat barnebasseng.

Ixia

Skal man på romantisk parferie, er Ialyssoskysten kjent for å ha den flotteste solnedgangen på Rhodos.

Stranden i Ixia
Ixia har en lang, vakker strand som flere steder er dekket av sand i områdene med solsenger, men i vannkanten og i vannet er det stein. Vannet har vakre blå og turkise nyanser.

Ixia strand

De geografiske forholdene gjør at det blåser en nesten konstant vind på havet foran stranden. Det gjør Ixia perfekt for windsurfere, men det er også mulig å prøve seg på andre vannsportaktiviteter, f.eks. vannscooter og dykking.

Er vinden og bølgene for kraftige, så har de fleste hotellene store flotte hager med svømmebasseng.

Ixia windsurfing

Restauranter og natteliv
Der er et bredt utvalg av restauranter i Ixia. Generelt er det god verdi for pengene, og menyene er internasjonale. For tradisjonell gresk mat, kan en kort tur til Ialyssos eller Rhodos by anbefales.

På kvelden sørger flere barer for underholdningen. De som ønsker et villere natteliv kan ta en taxi til Rhodos by, hvor enda flere barer og diskoteker underholder natten lang.

Ixia hotell

Aktiviteter i Ixia
Trenger du en liten pause fra å sole deg og drive med vannsportaktiviteter, kan du gå rundt i de små turistbutikkene i Ixia.

Har du lyst til å oppleve noe mer, tar det bare et kvarter å ta bussen eller en taxi til Rhodos by. Der kan du oppleve den unike gamle bydelen med sine sjarmerende smug, ringmur og korsridderpalasser. Eller du kan besøke den moderne bydelen med kjøpesentre og elegante restauranter og kafeer.

Ixia kart