Kolymbia

Hvor skal vi bo på Rhodos?

Har dere Rhodos i tankene for deres neste ferie? Men er dere kanskje usikre på hvor på Rhodos dere skal bo? Det skal vi nok hjelpe med, og dere blir fornøyd med ferien på Rhodos. Det er på alle måter en fantastisk ferieøy.

Rhodos har et godt utvalg av feriebyer, og vi kommer her til å utpeke de beste feriebyene til en familieferie med barn, den romantiske parferien og en storbyferie i Rhodos by. Vi anbefaler også de beste hotellene på Rhodos til en aktiv ferie, se nederst på siden.

Faliraki Rhodos

Feriebyen Faliraki, den nordlige delen

Beste ferieby på Rhodos til barnefamilier
Rhodos har mange feriebyer som er gode for barnefamilier. Feriebyene har forskjellige egenskaper, men alt i alt er det Faliraki på østkysten, som er den beste feriebyen for barnefamilier. Faliraki har en lang, barnevennlig strand med finkornet sand og lavt vann, og det største vannlandet i Hellas ligger også nord i byen. Det er også i Falirakis nordlige del de største og mest familievennlige hotellene ligger. Her er det beste familiehotellet Amada Colossos, som er et stort og moderne all-inclusive hotell. Det ligger ved stranden, har egen vannpark med flere vannsklier og får veldig flotte anmeldelser fra gjestene sine.

Feriebyer for en romantisk parferie
Lindos er med sine hyggelige, snevre strender, hvitkalkede hus og mange veggmalerier den flotteste byen på Rhodos. Litt hevet over byen ligger det store forsvarsverket Lindos Akropolis, som tidligere beskyttet byen mot angrep utenfra. Lindos er en deilig by å bo i nærheten av, og det er akkurat det man gjør på det 5-stjernede voksenhotellet Lindos Blu, som har en spektakulær havutsikt fra bassenget, gode restauranter og en romantisk atmosfære. Fra hotellet er det kun 100 meter til stranden i Vlycha.

Kolymbia er en forholdvis ny og moderne ferieby. Byen er kjent for hovedgaten sin, Eucalyptus Street, med hundrevis av flotte eukalyptustrær. Byen har mange restauranter, kafeer og deilige sandstrender. Tett på både strand og sentrum ligger det vidunderlige voksenhotellet Kolymbia Bay Art Hotel. Hotellet har et bassengområde med ekstra brede hvilesofaer og en fantastisk poolbar. Hotellet har sin egen gode restaurant, og her er det mulig å få et mini-kurs i gresk matlaging og smake på viner med hotellets sommelier.

Storbyferie i Rhodos by
Rhodos by er ikke en storby i klassisk forstand, men byen har mange fasetter som gir en god storby-følelse. Det finnes mange muligheter for shopping, gode restauranter, et kasino og flotte bystrender på begge sider av byen. I tillegg kommer så den gamle bydelen, som er et av Europas best bevarte middelalderbyer, med en labyrint av små gater, torv og flotte historiske bygninger. Til en parferie i Rhodos by anbefaler vi det 4-stjernede voksenhotellet Rhodos Horizon City. Hotellet ligger sentralt, har et deilig bassengområde, og gjestenes anmeldelser er eksepsjonelt gode.

Er barna med på storbyferien, så er Mitsis Grand Hotel et veldig familievennlig hotell like ved stranden. Hotellet har et stort bassengområde, flere gode restauranter og mange aktiviteter.

Beste hotell på Rhodos til en aktiv ferie
På østkysten av Rhodos, tett på den deilige feriebyen Kolymbia, ligger det 4-stjernede sportshotellet Levante – powered by Playitas. Hotellet har et stort utvalg av sports- og treningsmuligheter, et gigantisk bassengområde og direkte adgang til den 4 km-lange stranden Afandou. Hotellet har blant annet seks tennisbaner, to padellbaner, velutstyrt treningssenter, yoga, mange former for lagtrening og et velutstyrt sykkelsenter med fjellsykler og landeveissykler, samt daglige sykkelturer med guide. Se enda mer via lenken til hotellet.