Stegna strand Rhodos

Stegna

Stegna ligger på østkysten av Rhodos, omtrent 30 kilometer sør for Rhodos by og to kilometer øst for byen Archangelos, som i all ubemerkethet er den tredjestørste byen på Rhodos.

Den tidligere fiskerbyen Stegna har bevart sin greske landsbysjarm, noe som gjør byen opplagt til en avslappende ferie i naturskjønne omgivelser.

Stegna

De fleste hotellene i Stegna eies og drives av lokale familier, men det beste hotellet er det store firestjernede Porto Angeli Beach Resort, som ligger like ute ved stranden og har massevis av aktiviteter å by på.

Strendene i Stegna
Stegna strand er en ca 700 meter lang sandstrand med litt grus her og der. Vannet er krystallklart og vanligvis rolig, men ikke spesielt grunt.

Stegna strand

Den avslappende atmosfæren og utsikten til de imponerende fjellene gjør stranden perfekt til en avslapningsdag. Det er mulig å leie solsenger og parasoller på stranden, mens gratis parkering er mulig ved veien langs stranden.

Det er mulig å leie båter og pedalbåter og forholdene er perfekte til å snorkle.

Stegna fiskebaat

Restauranter og natteliv
De fleste restaurantene og kafeene ligger like ved stranden. Fiskerestaurantene er veldig populære blant gjestene, men også restauranten Aroma & Maria’s, som serverer tradisjonell gresk mat.

Nattelivet i Stegna er rolig, men det er mulighet for en longdrink på kvelden, f.eks. på Jack’s Bar.

Stegna Rhodos

Aktiviteter og severdigheter
Naturen rundt Stegna er vakker. De som er i god form kan ta en tur i fjellene på mountain bikes, og kanskje sykle til Archangelos eller den vakre stranden Tsambika noen få kilometer unna.

Hvis mountain bikes ikke frister, så bør man leie en bil noen dager. Utover Tsambika, så er middelalderbyen Lindos absolutt verdt et besøk. Den ligger ca 17 kilometer mot sør.

Stegna kart