Prasonisi

Prasonisi

Avhengig av årstiden og været er Prasonisi enten en øy eller en halvøy på sørspissen av Rhodos. Fra Rhodos by er det en tur på 90 km. som tar ca. en og en halv time med bil. Den siste delen av turen er dårlig skiltet, men belønningen er stor når man kommer frem og kan se utover stranden og Prasonisi.

Det er i hovedsak om sommeren at Prasonisi henger sammen med Rhodos. Når vannet er passe grunt kommer en sandbanke frem mellem de to øyene – og da er det mulig å gå frem og tilbake. Prasonisi betyr ”grønn øy” på gresk, og øyen er da også riktig frodig. På Rhodos-siden består området av en kjempestor sandstrand formet som en trekant (se kartet nederst).

Prasonisi strand

I tillegg til den spektakulære naturen ser man fort at vannet og himmelen er fylt med mange fargerike seil. Det er windsurferne og kitesurferne som benytter seg av de meget gunstige vindforholdene her på sørkysten av Rhodos. En nesten konstant vind blåser året rundt og gjør Prasonisi til et paradis for surfere. På de tre surfingskolene er det mulig å leie utstyr og få instruksjon i sommerhalvåret.

Prasonisi natur

Stranden besøkes også av mange turister som bare vil oppleve den flotte naturen med Det Ægeiske Hav på den ene siden og Middelhavet på den andre. Mot Middelhavet er vannet mest rolig og her er det mulig å leie solsenger og parasoller. Det er også flere restauranter og et lite supermarked bakerst på stranden.

Prasonisi restaurant

De mange gjestene har desverre satt sitt preg på stranden. Den fredede skildpadden Caretta Caretta, som bare har noen få ynglesteder igjen, ynglet tidligere flittig på Prasonisi. Det skjer sjeldnere nå, men frivillige naturhjelpere holder øye med skildpaddene og markerer med et bånd hvis det er egg i sanden. Så hjelp dem med å passe på skildpaddene.

Kart over Prasonisi
Kartet viser tydelig den store trekantede stranden og øya Prasonisi mot sør. Mot nordøst ligger Det Ægeiske Hav, mens Middelhavet ligger mot sørvest.