• Kalithea Springs

  • Kalithea Springs

  • Kalithea Springs

  • Kalithea Springs museum

  • Kalithea Springs kildene

Kildene i Kalithea – Kalithea springs

Helt siden Antikkens tid har kildene i Kalithea vært kjent for sine terapeutiske krefter. Ryktene på den tiden sa at kildene kunne behandle mange forskjellige sykdommer som gikt, malaria, fedme, sukkersyke, astma, allergier og blærebetennelse.

Folk kom reisende fra de nærliggende øyene og med tiden fra andre land i middelhavsområdet. I 1912 bestilte guvernøren på Rhodos en undersøkelse av vannet, og ansatte de beste hydrologene og legene for å analysere det alltid 19 grader varme kildevannet.

Kalithea kildene

I 1928 fikk den italienske arkitekten Pietro Lombardi oppgaven med å bygge de første bygningene ved kildene. Året etter ble kildene i Kalithea offisielt innviet. Byggestilen var utpreget maurisk og bygningene var utsmykket med imponerende steinmosaikker. Hagene var like flotte med palmer, all verdens blomster og fine stein terrasser. I mange år var stedet veldig populært, og de flotte omgivelsene blir fortsatt brukt i noen amerikanske og europeiske filmer. I løpet av noen tiår falt interessen derimot, og stedet begynte å forfalle.

Rundt årtusenskiftet besluttet de lokale myndighetene at stedet skulle renoveres. Det fullstendig renoverte Kalithea Springs ble gjenåpnet i 2007, og resultatet var bra. I tillegg til å gjenskape de opprinnelige bygningene, terrassene og hagene, så er det nå også et museum, en restaurant og en deilig badestrand.

Kalithea Springs strand

Det har gjort kildene i Kalithea til et populært utfluktsmål for par og familier, som gjerne vil ha en stille og rolig dag i flotte omgivelser. Det er lagt opp til å leie solsenger ved den hyggelige lille stranden, slik at dagen kan brukes til å bade, gå på vandretur, gå på museum og spise på restauranten. Restauranten ligger rett ved stranden med utsikt over bukten.

Inngangsprisen har i mange år vært 3 Euro pr. person. Se mere om priser, åpningstider og arrangementer på den offisielle hjemmesiden.

Kalithea Springs kart
Kartet gir et godt inntrykk av det spennende området med de sirkulære bygningene. Ved inngangen kan man se den store parkeringsplassen som deles med den store sandstranden Kokkina.