Afandou barn

Afandou

Afandou ligger på østkysten av Rhodos, litt nord for feriebyen Kolymbia. Rhodos by ligger ca 20 kilometer nord for Afandou.

På et avgjørende punkt skiller Afandou seg ut fra de fleste feriebyene på Rhodos. Selve byen ligger nemlig to kilometer fra kysten. Dermed kunne byens innbyggere gjemme seg for piratene til sjøs. På gresk betyr ordet ‘afandos’ usynlig.

Afandou

I dag er Afandou en sjarmerende by med ca 7500 innbyggere. Byens møtested er torget, der den lokale kirken også ligger. Rundt torget er det mange hyggelige gater med et utvalg av klesbutikker, smykkebutikker, gallerier og restauranter/kafeer.

Byen ligger flott til mellom olivenlunder og fjell. Av denne grunn alene er byen verdt å besøke. De fleste hotellene i Afandou ligger ved stranden. Det er flere store resort-hotell her, inkludert det svært populære familiehotellet Mythos Beach.

Afandou strand

Stranden i Afandou
Afandou strand ligger to kilometer fra selve byen, men i sommermånedene kjører en hyggelig liten skyttel mellom stranden og byen.

Stranden er imponerende fire kilometer lang. Heldigvis har stranden forblitt variert, med noen områder som er relativt uberørte og andre områder som har solsenger, parasoller, strandkafeer, vannsportsaktiviteter, etc. Den er dekket av en blanding av sand, grus og stein. Med sitt klare, rolige og lave vann er stranden forholdsvis barnevennlig – selvom barna trolig ville foretrekke en ordentlig sandstrand.

Afandou strand

Restauranter og natteliv
Der er mange restauranter i byen Afandou, så du er godt dekket på reisen din. De serverer retter fra både det internasjonale og det greske kjøkkenet.

Nattelivet er ikke så vilt og dristig, men det er flere barer i byen. Mange turister blir på sine hotell om aftenen, men ønsker man et villere natteliv, så er den største festbyen i Rhodos, Faliraki, kun fem kilometer unna.

Afandou by

Aktiviteter og severdigheder
Byen Afandou har ingen større severdigheter utover at den i sin helhet er en sjarmerende by som har bevart noe av sin greske identitet.

Like nord for Afandou ligger byen Faliraki. Her ligger et stort badeland som sies å være et av Europas største badeland. I Faliraki finner man også den lille fornøyelsesparken Luna Park og en gokart bane.

Litt utenfor Afandou ligger den eneste 18-hulls golfbanen i Rhodos. Les mer om den her.

Afandou kart