• Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos vannpark

Ialyssos

Med sine ca. 12 000 faste innbyggere er Ialyssos den neststørste byen på Rhodos. Den ligger på nordvestkysten, omtrent åtte kilometer vest for øyens største by, Rhodos by.

Det var opprinnelig en av øyens første byer, og den kan dateres helt tilbake til 1500 f.Kr. Derfor er det også en del interessante arkeologiske steder i området, ikke minst Akropolis-ruinen på toppen av Filemiros-fjellet.

Selve byen er nå en veldig livlig ferieby med et hav av butikker, restauranter, kaféer og barer. Helt ute ved kysten ligger det flere store hoteller, ofte med private strender. Et av de beste er all inclusive hotellet Avra Beach Resort.

Ialyssos

Stranden i Ialyssos
Ialyssos har en langstrakt strand med vann i de vakreste blå og turkise nyanser. Oppe på stranden er det sand mange steder, mens det er stein i vannkanten og i vannet. Som andre strender på vestlysten av Rhodos, er den mer utsatt for vind, og dermed veldig populær blant windsurfere og kitesurfere.

Ialyssos strand

Ialyssos strand Rhodos

Flere av de store strandhotellene har egne strandseksjoner med solsenger, parasoller og strandbarer. Det er også mange offentlige strandseksjoner med og uten solsenger/parasoller. Badesko anbefales til barn pga. de mange steinene på stranden og i vannet.

Restauranter og natteliv
Det er et stort utvalg av restauranter i Ialyssos, og de serverer retter fra hele verden. Ifølge brukerne på TripAdvisor er de to beste Kostas og San Allote, begge serverer tradisjonell gresk mat.

Nattelivet er definitivt ikke kjedelig i Ialyssos, men mange tar allikevel en taxi inn til Rhodos by, der det er et enda mer livlig natteliv.

Ialyssos gresk bygning

Aktiviteter og severdigheter
Værforholdene til windsurfing og kitesurfing er i absolutt toppklasse i Ialyssos. Det er mulig å leie utstyr til både wind- og kitesurfing, og erfarne surfere er klare til å lære deg opp.

Bak Ialyssos ligger fjellet Filerimos (bilde), hvor ruinene av byens Akropolis ligger. I klart vær kan man se helt til Lindos fra toppen av Filerimos.

Filerimos

Ialyssos hører til Ixia-bukten, som er godt kjent for sine flotte solnedganger. Så nyt en god longdrink ved stranden, mens solen går ned i Middelhavet.

Ialyssos kart